128 poze   23749 vizite

Titanic

E cool filmul....m`am uitat si imi place mooolt de toot!!! Acum sunt obsedata!!!!!! Dar nu sunt nebuna stati linistiti.

2 ianuare 2011 - Cea mai tare zi din lumee :X:X:X


Trailere:

www.imdb.com/video/screenplay/vi2851537177/

www.imdb.com/video/screenplay/vi2816344857/



Women's heart is a deep ocean of secrets. But now you know all there was a man named Jack Dawson and that he is a savior, and that anyone can be a Jack.

Scufundarea „navei făcute să nu se scufunde niciodata”, măreţul vapor Titanic, a şocat întreaga lume, la momentul producerii sale, fiind considerată una dintre cele mai mari tragedii din istoria navigaţiei. În 1985, vestea că epava faimosului vas a fost găsită, pe fundul Atlanticului, făcea înconjurul lumii, aducându-i realizatorului acestei descoperiri, americanul Robert Ballard, o faimă instantanee. De atunci, vehiculele submarine au reuşit să recupereze o mulţime de obiecte de pe Titanic, dar se pare că, dacă vor să mai găsească ceva, pe fundul mării, specialiştii ar trebui să se grăbească…


Cel mai celebru vapor din lume se va transforma într-o pată de rugină

Şi această pentru că, potrivit unei descoperiri recente, uriaşa epavă – cântăreşte circa 50.000 de tone – prinsă în mormântul din adâncuri, este în pericol că, în cel mult 15-20 de ani să se dezintegreze total, din cauza unei specii de bacterii devoratoare de rugină, necunoscută până în prezent ştiinţei. Epava, care s-a rupt în două în urmă naufragiului, fragmentele aflându-se acum la circa 600 metri distanţă unul de altul, pe fundul oceanului, la peste 500 km sud-est de Newfoundland, a constituit obiectul unor studii intense din partea cercetătorilor, la un moment dat propunându-se chiar ridicarea ei la suprafaţă, prin tot felul de metode ingenioase.

Recenta descoperire este rezultatul unor cercetări efectuate asupra microorganismelor după Titanic, după ce fotografiile epavei au dovedit că aceasta pare devorată de rugină mult mai repede decât se estima. Cei care au realizat-o sunt dr. Henrietta Mann şi Bhavleen Kaur, de la Universitatea Dalhousie din Halifax, Nova Scoţia, în colaborare cu specialişti de la Universitatea Sevilla, Spania. Dr. Mann, profesor de inginerie civilă, avertizează că Titanicul nu va mai exista în cel mult 20 de ani. „A rezistat timp de o sută de ani, dar în cele din urmă nu va mai rămâne din el decât o pată de rugină pe fundul Atlanticului.”

Bacteria ahtiată după fier

Bacteria incriminată a fost identificată în mostrele de rugină prelevate de pe epava vasului şi aduse la suprafaţă începând cu anul 1991. Echipa dr. Mann a început sa le studieze şi, pe măsură ce primeau alte şi alte fragmente de piese metalice ruginite, de pe Titanic, savanţii remarcau creşterea numărului de bacterii. Totuşi, doar atunci când tehnologia de identificare a ADN-ului a progresat suficient de mult, în ultimii ani, bacteria a putut fi localizată cu precizie. Porţiunile de rugină au fost analizate sub microscop şi s-au descoperit 27 de tipuri de bacterii, dintre care cea mai periculoasă este una necunoscută până în prezent şi care a fost denumită Halomonas titanicae.

Ea consumă într-un ritm extraordinar de rapid fierul, transformându-l în cele din urmă, în mediul sărat al oceanului, într-o pulbere fină, care se risipeşte sub influenţa curenţilor submarini. „Daca aş vrea să explic ce se întâmplă în aşa fel încât toată lumea să înţeleagă, aş spune că bacteriile de tipuri diferite au şi gusturi diferite, după cum unii oameni apreciază mai mult mâncărurile sărate, iar alţii preferă dulciurile. Halomonas titanicae este, din acest punct de vedere, ahtiată după fier, într-o măsură mult mai mare decât toate celelalte bacterii găsite pe fragmentele recuperate de pe Titanic”, spune dr. Mann.

Deşi conservarea Titanicului este considerată deja imposibilă, descoperirea va putea să-i ajute pe savanţi să găsească soluţii pentru a împiedica distrugerea altor structuri metalice expuse acţiunii apei, pe viitor, ca de pildă platforme sau conducte petroliere. „Din nefericire, faptul că Titanicul se află la peste 4000 m adâncime nu ne va permite să-l salvăm. Urmaşii noştri nu vor mai putea vedea această legendară navă decât în filme…”, apreciază cercetătoarea.
Scris pe data de 01 February 2011 de Iana Willkofer - Scris in: Mistic
titanic
titanic
titanic_ver2
titanic_ver2
titanic_wreck_marschall_1
titanic_wreck_marschall_1
titanic-cover-1
titanic-cover-1
titanic-nautical-1024
titanic-nautical-1024
titanic-sinking
titanic-sinking
imagesCAHQ6HO9
imagesCAHQ6HO9
28153297_FXEKCRLTO
28153297_FXEKCRLTO
image_large.php
image_large.php
titanic_wreck_marschall_1
titanic_wreck_marschall_1
Titanic121067
Titanic121067
Titanic_1210671858_1997
Titanic_1210671858_1997

Comentarii album • 5
anonim
Afrodita 22 iulie 2011  
eu am plans la sfarsit:((
Raportează
zaaradenisadivya 7 martie 2011  
interesant
Raportează
eliphantioanasuper 7 martie 2011  
e nemaipomenit
Raportează
StapanulInelelorVarianta2 7 martie 2011  
mie imi place mult filmul si sunt chiar trista cand ma gandesc la moarte...ce se va intampla cu noi dupa ce murim....sunt cam depresiva din fire....si acest film chiar m-a socat
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.